Een dorp met stadse voorzieningen

Waddinxveen heeft in de laatste jaren een enorme metamorfose ondergaan. Van het stille dijkdorp dat het ooit was, is het nu een veelzijdig en levendig dorp geworden waar het voor jong en oud goed toeven is. Alle voorzieningen zijn aanwezig: scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, tal van kerkgenootschappen, uitgebreide medische zorg, indoor en outdoor sportaccommodatie, verenigingen, winkels, restaurants en allerlei andere uitgaansgelegenheden. Daarnaast heeft Waddinxveen een grote diversiteit aan woningen én is het dorp uitstekend bereikbaar. Kortom: in Waddinxveen kunt u heerlijk leven!

Recreëren dichtbij huis
Eigenlijk heeft Waddinxveen alles wat u zich in een woonomgeving maar zou kunnen wensen: het dorp ligt midden in het Groene Hart, dus de natuur is altijd dichtbij. In een kwartiertje fietsen bent u in weideveengebied ’t Weegje, waar u een enorm gevarieerde vogelpopulatie kunt bewonderen. Ook in het Gouwebos of het Bentwoud kunt u heerlijk fietsen of wandelen. Wilt u recreëren op of aan het water? Ook dat kan, want Waddinxveen ligt aan de linkeroever van de rivier De Gouwe.

Oud en nieuw
De historie van het dijkdorp Waddinxveen gaat ver terug, zelfs tot het jaar 1233. In de dorpskern ervaart u de geschiedenis van de 19de en begin 20ste eeuw in bijvoorbeeld de Brugkerk en de Remonstrantse kerk. Dé icoon van Waddinxveen is de stalen hefbrug over De Gouwe uit 1936. Behalve pittoreske oude gevels heeft Waddinxveen óók nieuwbouw: het nieuwe sfeervolle winkelcentrum Gouweplein bijvoorbeeld. En natuurlijk Park Triangel, de jongste wijk van Waddinxveen, aan de zuidkant van het dorp.

‘Een veelzijdig dorp, dat is Waddinxveen. Eigentijds, met alle voorzieningen die u maar nodig kunt hebben in de buurt. Maar ook de geschiedenis ziet u overal terug.’

Lees meer over de Locatie

Bekijk de woningen